Genel anlamda yaratıcı drama atölyelerimiz,
Isınma-Hazırlık:
Amacımız; katılımcıların dramaya yakınlık duymasını, alışmasını, benimsemesini sağlamaktır. Bir grup dinamiği oluşturarak bir sonraki aşamaya hazırlık niteliğini taşır. Bu aşamada daha çok bedenin harekete geçtiği devinim, dans ve harekete dayalı çalışmalar yapılır. Yapılan çalışmalar diğer aşamalarla bağlantılıdır. Tanışma, uyum, etkileşim, güven duyma özelliklerin katılımcıya kazandıran, kurallarla belirlenen grup liderinin yönlendiriciliğinde yapılan çalışmalardır.
Canlandırma-Rol Oynama:
Canlandırma Aşamamızda; katılımcılarımız bir fikri, düşünceyi anlatmak amacıyla birinin kılığına, kişiliğine girip onu oynamaya, geçmiş bir olayı ya da durumu göstererek yaşatmaya çalışırlar. Canlandırmalar bireysel, ikili ya da küçüklü büyüklü gruplar halinde yapılır. Bu aşamada rol oynama ve doğaçlama gibi teknikler kullanılır.
Değerlendirme:
Yaratıcı drama çalışmalarımızda elde edilen sonuçlar bu aşamada değerlendirilir. Katılımcılar duygu ve düşüncelerini paylaşırken sadece sözel olarak değil, şiir, yazı, müzik, resim, tasarım, heykel, fotoğraf gibi farklı alanları kullanarak düşüncelerini ifade ederler.
Eğitsel kazanımlar üzerine ya da ortaya çıkan oluşumlar üzerine fikir alışverişleri ve tartışmalar yapılır.
Sonuç olarak, bilgilerin birbiri üzerine eklenerek yapılan eğitim çalışmalarından farklı olarak, oynayarak, yaşayarak, kendini tanıyarak, grup dinamiğinden haz alarak, eleştirerek, tartışarak atölye sürecini deneyimlerler.
Öğrenme eğitmenin tek yönlü bilgi vermesinden çok, katılımcının çok boyutlu eğitimi, derslerde aktiflik, bireyler arası iletişim, yaratıcılık ve kişilik eğitimi gibi pek çok boyut doğal bir öğrenme ortamında gerçekleşebilir. Dramayı gerek başlı başına bir ders olarak gerekse herhangi bir dersin işlenmesinde yöntem olarak kullanmak kalıcı öğrenmeye ve kişilik gelişimine yardım eder.